måndag 31 oktober 2011

Tips nr 75 - Mustaschdöden


Jag och min mustasch skulle idag vilja börja med  en liten liknelse/berättelse:

Tänk att du som yngling längtar efter att ge dig ut i stora världen för att dra ditt strå till stacken och bli en del av en fantastisk helhet. Men när dagen väl kommer och du ska ta steget ut så upptäcker du att världen utanför ditt lilla rum är hård och torr och inte alls så spännande. Detta leder till att du ställer in din resa och väljer att utforska ditt rum istället, trots att du sedan länge vuxit ur det.. 

Det jag beskriver är givetvis den klassiska historien om det inåtväxta mustaschhåret . För det som händer när mustaschhåret börjar bete sig på detta sett är oftast att huden har blivit torr och stel. Detta gör att hårstrået blir omotiverat att ta sig ut och väljer istället att stanna i huden och ställa till oreda i området vid din överläpp. Oredan kan bli omfattande och såpass allvarlig att det kan leda till du tvingas offra din mustasch!

Lösningen är att du alltid försöker återfukta din mustasch och ansiktshud med hjälp av någon kvalitetskräm som är ämnad för ändamålet.  Börja dock inte med detta om du inte har några problem, då det kan störa den perfekta miljö du redan har i din mustasch.  

Obs! Om du har stora problem med rebelliska mustaschhår och inte vill riskera din mustasch rekommenderar vi att du samtalar med din närmaste barberare eller apotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar