onsdag 26 oktober 2011

Tips nr 73 - Mustaschmugg

Jag och min mustasch skulle idag (på förfrågan) vilja uppmärksamma mustaschmuggen! En smått genial mugg som skyddar din mustasch vid intag och valfri mugglämplig-dryck.

Mustaschmuggen är inget nytt påfund utan sägs ha uppfunnits redan på 1800-talet av Harvey Adams. Vi tror dock det är snicksnack och har på känn att den uppfanns mycket tidigare, nämligen i samband med att man drejade den första lerkoppen under ”tidig lerålder”.. 
Anledningen till denna känsla är att folket som levde då lär haft rikligt med ansiktsbehåring och borde liksom jag lidit av problemet med vätska i mustaschen, och därmed helt enkelt skapat en lösning.

Mustasch muggen finns idag att köpa för både höger och vänsterhänta hos tillexempel Heimerdinger. Dock saknar dessa nytillverkade mustaschmuggar lite av den dignitet som de klassiska muggarna besitter, så vi rekommenderar att du köper dig en snygg klassisk mustaschmugg på tradera eller ebay istället.


En smart mugg

2 kommentarer:

  1. Vill man se en diger kollektion av gamla mustach koppar så finns det en inte helt okänd samlare av dessa här i sverige, nämligen Picko Troberg även känd som "Sveriges snabbaste mustasch"

    SvaraRadera
  2. Jaså? Tack för tipset, ska kolla på det

    SvaraRadera